Požane se danas otvaraju za promet

Po otvaranju ceste - privremena regulacija prometa (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Po otvaranju ceste - privremena regulacija prometa (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Prema najavama, Požane bi se danas u 19 sati trebale otvoriti za promet, a tada će se uspostaviti i međudržavni cestovni promet preko graničnog prijelaza Požane/Sočerga. Službene potvrde, međutim, za sada nema. "Predstoji još pregled trase kako bi se vidjelo u kojoj su fazi radovi, no očekivanja su da će cesta biti otvorena za promet", izjavila je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

Po otvaranju ceste uspostavit će se privremena regulacija prometa s naizmjeničnim propuštanjem prometa semaforima, s time da će se promet u zoni radova, na potezu od 150 metara dužine odvijati otežano. Takav prometni režim zadržat će se do potpunog završetka obnove državne ceste, što će se, uvjeravaju u Hrvatskim cestama, sigurno dogoditi do početka turističke sezone. Investitor rekonstrukcije državne ceste Buzet - Požane su Hrvatske ceste, a radove izvodi zajednica ponuditelja, GP Krk i Strabag iz Zagreba.

Zbog rekonstrukcije državne ceste uz samu granicu sa Slovenijom, granični prijelaz Požane/Sočerga zatvoren je puna 74 dana. Radovi su počeli 11. siječnja a bilo je predviđeno da ta dionica bude zatvorena do 24. veljače, potom je rok produžen do 20. ožujka, a sada do 24. ožujka. U Hrvatskim cestama ističu da je do produženja roka dovršetka rekonstrukcije došlo zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta i jake kiše te se pojedine faze radova ove zahtjevne građevine tehnološki nisu smjele izvoditi. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter