Požane: Na Veliki petak bez prijepodnevnih gužvi

Na graničnom prijelazu nije bilo gužvi (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Na graničnom prijelazu nije bilo gužvi (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Svi koji su se na Veliki petak ujutro odlučili državnu granicu prijeći preko graničnog prijelaza Požane/Sočerga, otvorenog prethodne večeri u 19 sati, nisu požalili. Očito se brzo pročulo da je granični prijelaz nakon 74 dana otvoren za promet, jer su granicu kod Buzeta osim vozila s hrvatskim registarskim oznakama prelazila i vozila sa talijanskim, slovenskim i njemačkim registracijama. Granični prijelaz Požane/Sočerga za sav je promet bio zatvoren od 11. siječnja radi izvođenja radova na dijelu državne ceste Buzet - Požane.

- Super, nema gužvi, komentirala je Buzećanka koja svakodnevno odlazi na posao u Italiju. Granicu je prešla nešto prije sedam sati. - Ukoliko budemo primijetili da će zastoji biti veći i čekanje duže nastavit ćemo kao i do sada prelaziti preko Rakitovca koji nam vremenski nekako dođe na isto, dobacila je u prolazu.

Promet se u području gradilišta na državnoj cesti, u blizini granice sa Slovenijom, odvijao otežano, uz regulaciju semaforima, ali je sve to za sada ipak zanemarivo. Treba vidjeti hoće li biti kolona kada krenu turističke gužve jer radovi između dva granična objekta odvijat će se sve do sredine lipnja. U Hrvatskim cestama i dalje preporučaju korištenje obilaznih pravaca s obzirom su mogući povremeni zastoji u prometu radi izvođenja pojedinih faza radova. Potrebno je također strogo poštivati postavljenu privremenu prometnu signalizaciju u zoni gradilišta.

Takav prometni režim predviđen je do konačnog završetka radova, do 15. lipnja. Zabrana prometovanja za autobuse i teretna vozila je i dalje na snazi te policija upućuje vozače autobusa i teretnih vozila da koriste granične prijelaze Kaštel/Dragonja i Plovanija/Sečovlje. Obilazak je moguć preko pograničnog cestovnog prijelaza Slum/Rakitovec, ali je i tu zabrana prometovanja za teretna vozila. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter