Pozajmica Uljanika za plaće TIBO-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Tvornici industrijske i brodske opreme 3. maj (TIBO) Željko Bilić izjavio je u utorak da je iz Uljanik grupe najavljena pozajmica od 3,3 milijuna kuna iz koje bi se ovoga tjedna radnicima TIBO-a isplatila jedna, a sljedećeg tjedna još pet neisplaćenih plaća.

Bilić je u izjavi za Hinu rekao da je danas dobio informaciju iz Uprave Uljanika da će ta grupa osigurati dogovorenih 3,3 milijuna kuna pozajmice.

Naime, u rujnu je na račun TIBO-a uplaćena pozajmica Uljanik grupe od 1,7 milijun kuna, od čega je radnicima isplaćena jedna plaća.

Štrajk je tada stavljen u mirovanje, a najavljena je isplata još 3,3 milijuna kuna pozajmice, isplata preostalih plaća i rješavanje pitanja privatizacije poduzeća.

Uljanik grupa je poslovni partner i naručitelj opreme od TIBO-a, a, kako je naveo Bilić, nakon isplate će upisati zabilježbu radi osiguranja pozajmice na zemljište kojim je TIBO nedavno dokapitaliziran.

TIBO je u stopostotnom vlasništvu države, a dokapitaliziran je s 43.000 četvornih metara zemljišta na kojem se nalazi, procijenjenog na oko 30 milijuna kuna.

Povjerenik Sindikata metalaca Željko Bilić još je rekao da se u tvornici sada radi smanjenim kapacitetom, da nemaju sav potrebni materijal te da se nadaju da će biti nabavljen tijekom ovoga tjedna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter