Pozaić: Treba nam nova Oluja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I ranije su pojedini predstavnici katoličkog klera oštro kritizirali Vladi Zorana Milanovića. Ali, nitko od njih nije dosad iznio tako radikalnu i sustavnu političko-vjersku, antivladinu platformu kao pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić na skupu kontra uvođenja zdravstvenog odgoja pod naslovom »Jovanovićev zakon o spolnom odgoju u školama je poguban«. U prostoriji Tribine grada Zagreba, u prisustvu dvjestotinjak ljudi, koliko i stane u tu dvoranu, Pozaić je bez ikakve zadrške aktualnu Vladu uspoređivao s nacistima, nazivao ih komunistima i drugovima, prijetio lustracijom, ali i pozivao narod na samoorganiziranje protiv vlasti.

– Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora, no onda su zlorabeći legitimitet za dobijeni mandat, zaveli diktaturu, a dalje je poznato. Treba li uopće upozoravati na sličnost s komunistima danas u Hrvatskoj?

– Svi mi ovdje okupljeni već smo dio odgovora i utemeljene nade za budućnost. I mi smo u povorci naših slavnih generala Ante i Mladena. Mi smo za hrvatsku državu, državu ponosa, časti i dostojanstva. Hrvatskoj je potrebna nova Oluja, Hrvatskoj je potrebna lustracija, poručio je Pozaić i za to dobio buran, dugotrajan pljesak prisutnih. (D. C., I. F./NL)


Podijeli: Facebook Twiter