"Povratnik" predvodi listu nominiranih za Oscara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Film "Povratnik" Alejandra Gonzalesa Inarritua osvojio je 12 nominacija za ovogodišnju nagradu Oscar, uključujući i one za najbolji film, režiju te glavnu i sporednu mušku ulogu - Leonardo di Caprio i Tom Hardy, objavljeno je u četvrtak u Los Angelesu.

U kategoriji najboljeg filma konkuriraju mu "Oklada stoljeća" Adama McKaya, "Most špijuna" Stevena Spielberga, "Brooklyn" Johna Crowleya, "Pobješnjeli Max: Divlja cesta" Georgea Millera, "Marsovac" Ridleya Scotta, "Soba" Lennyja Abrahamsona  i "Spotlight" Toma McCarthyja.

McKay, Miller, Inarritu, Abrahamson i McCarthy nominirani su i u kategoriji najboljeg redatelja.

Za dugoželjeni prestižni zlatni kipić Di Caprio, koji je dosad bio tri puta nominiran za Oscara, natjecat će se s Bryanom Cranstonom ("Trumbo"), Matom Damonom ("Marsovac"), Michaelom Fassbenderom ("Steve Jobs") i Eddyem Redmayneom ("Dankinja").

U kategoriji glavne ženske uloge nominirane su Cate Blanchet za "Carol", Brie Larson ("Soba"), Jennifer Lawrence ("Joy"), Charlotte Rampling ("45 godina"), Saoirse Ronan  ("Brooklyn").

Oscara dodjeljuje Američka akademija filmske umjetnosti i znanosti, a 88. dodjela, koju će voditi komičar Chris Rock, održat će se 28. veljače u hollywoodskom Dolby Theatreu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter