Povratak u vrijeme kad je rock bio mlad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medulin se proteklih dana, od četvrtka do nedjelje, vratio u pedesete godine prošlog stoljeća i to zahvaljujući tradicionalnom festivalu Tear it up! koji se održavao na glavnom medulinskom trgu i oko njega, u Summer Clubu Dali i na terasi Europa. U sklopu četverodnevnog programa na tri lokacije nastupilo je tako deset bendova i 16 DJ-eva, dok je publika došla u velikom broju kako bi pohodila prvi ovakav festival na hrvatskoj obali.

Oni koji su došli, nisu došli samo da bi uživali u rockabillyju i rock 'n' rollu koji se tih pedesetih godina porađao u SAD-u, već i da bi se pokazali u stilu tog vremena, a tu mislimo na modu i frizure pa i aute.

Karakteristične frizure, kako ženske tako i muške, jedna su od stvari prema kojima se rockabilly kao pravac prepoznaje izvan glazbenih okvira, a takve frizure mogle su se vidjeti i u Medulinu, kao i odjeća koja je u to vrijeme bila moderna. Uz puno rock 'n' rolla, oživljene su 1950-e i 1960-e godine, uz elegantne pin-up djevojke, šarene marame i naočale, vesele haljine i puno crvenog ruža. Bilo je tu i specijaliziranih štandova, a onima kojima nije bilo odviše ni do mode ni do glazbe mogli su razgledati i oldtimer vozila.

Od bendova nastupili su The Barnstompers, The Royal Flush, Sara Dee & Foxhunters iz Švedske te Ray Allen & Band, Jackie and his Loaders, Johnny Jean & Humdingers, Annita & Starbombers te Roy Thompson & Mellow Kings, The Orbitunes, Big Sandy & His Fly-Rite Boys uz brojne DJ-eve. (Mladen RADIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter