Povratak u buducnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najvažnija sporedna stvar na svijetu svake žene (a i muškarca) je odjeca. I dok muškarci vole nogomet, žene vole krpice. Što više, to bolje. Ako ste mislili da je modnim jezikom vec sve receno i iznošeno, prevarili ste se, jer modni magovi svake sezone spremaju nova stilska iznenadenja.

Gledajuci nove modne smjernice, u modi se baš kao i u ekonomiji steže kaiš, tako da su modeli sve uži. No, nepreušna je moda zakoracila u punom stilu u 80-te., tu je naravno i veliki povratak divljih, posebice leopard printeva. Hlace se kroje pod devizom, što uže to bolje. Vjecnoj maloj crnoj haljini, pridružio se i klasicni crni sako svih dužina i boja. Kada je on u pitanju važno je da je crn. Za pobornice mode poželjni su sakoi strogih linija sa pojacanim jastucicima u stilu 80-ih. Kada se nose suknje, onda su to uske suknje do koljena u stilu tajnica. Veliki povratak na modnu scenu ostvario je i dobar stari tvid bez kojih zima ne bi bila topla. Hladne zimske noci zagrijavat ce i divlji životinjski printovi, posebice oni leopard uzorka, kao i asimetricni geometrijski printevi u stilu haluciongenih i eksperimentalnih 70-ih. Za one željne nježnih nota i prirodnih tekstura, bež boja ce obilježiti monokrome ovosezonske modele, a uz tu boje naravno ide i kašmir, stoga je kaput klasicni od kašmira u bež boji. Hrabrije ce razveseliti da je zima obojana i u crvenoj boji koja ce grijati tijelo tijekom hladnih zimskih noci. Naravno, navedeno je must have koji može i funkcionirati sljedece sezone.



Prave trendsetterice priklonit ce se 80-ima. Osamdesete su se u ormare najvecih pobornika mode pomalo uvukle tijekom proljeca i ljeta, no jesen ce zahtijevati još smjelije krpice u proslavljenom stilu koji je svijet opcinio prije – o, kako to daleko zvuci – tridesetak godina! Kreacije kakvih se ne bi posramila ni ikona stila 80-ih Alexis Carrington i suprotnost Chrystal iz nezaboravne serije "Dinastija" preplavile su modne piste, a polako se uvlace i u ulicnu modu. Hodat ce se teško i to na jako visokim petama u debelim platforkama. A cizme ce biti jako duge, iznad koljena, pa ce žene izgledati kao prave mace u cizmama. I dok su cipele sve dulje , torbice ce biti sve manje. No, ne brinite velike su i dalje aktualne, jer svakodnevnica je sve luda pa u tu 24 sata torbu treba stati cijeli jedan dan. Kakogod bilo. Na pomolu je stilski svestrana zima koja ce se i dalje okretati kako vjetar puše.


Podijeli: Facebook Twiter