Povratak struka u jesenskim kolekcijama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toliko smo se vec navikle na nizak struk koji ne izlazi iz mode vec godinama, a sada nas modni kreatori iznova tjeraju na novu prilagodbu.

U modu se vraca struk i hlace nam više nece biti na pola stražnjice nego tamo gdje im je pravo mjesto pa cak i iznad toga. A baš smo se navikle na to da nam trbušcic najmanje smeta u takvoj niskoj odjeci jer patentni zatvarac nigdje ne zapinje.

Uz to struk se naglašava cak i na onoj odjeci koja nije krojena tako da ga naglašava. Pomoc dolazi u vidu pojaseva raznih širina kojih nema kakvih nema.



Na hlacama, suknjama i haljinama su uobicajeni, ali sada je to rekvizit koji se šepiri i na kaputima, debljim jaknama koje nosimo kao zamjenu za kapute, ali i na sakoima odijela pa i na pletenini.

Ovisno o širini vašeg struka birajte pojas. Ako vam je struk širi neka pojas bude tanji i diskretniji. Tipujte na kožu posebno onu sjajnu crnu, u boji devine dlake, s printevima poput zmije ili krokodila.

Tanki crveni pojas bit ce pravo osvježenje na crnoj odjeci ili na onoj s uzorkom divljih zvijeri pri cemu je nužan oprez jer tigrasti i ostali slicni uzorci mogu djelovati jeftino pa i pomalo vulgarno.



Ako ste vitki onda se možete opasati bilo cime pa i onim jako visokim kožnim pojasevima koji skoro pa da podsjecaju na korzete naših pranona. Možete se igrati i upadljivim detaljima od štrasa ili više ili manje otkacenim kopcama, a ne zaboravite niti na lance, dvije kopce umjesto jedne ili brojne zakovice kao jedini ukras.

Kako se u modi cesto pretjeruje tako je i u ovom slucaju. Odjeca se penje iznad struka što nekada može doseci i gotovo groteskne razmjere pa i stici do ispod grudiju.

I tu je najbolja zlatna sredina. To znaci odjecu na samom struku ili koji centimetar iznad njega kako nas modno eksperimentiranje ne bi ometalo u svakodnevnim aktivnostima. Da su hlace ili suknja visokog struka treba i pokazati.



Najbolje ih je kombinirati s jednostavnim majicama, košuljama ili bluzama, ali od luksuznih materijala poput kašmira ili svilenog šifona. Lijep je kontrast takvih laganih tekstura s težinom tvidova i vunenih materijala. Obavezno treba majice i košulje nositi uvucene u odjecu jer mora se vidjeti gdje je struk ili gdje iznad struka završavaju hlace i suknje.

Modna pravila su odavno jako rastezljiva pa tako i ona o niskom ili visokom struku. Modni svijet nam nudi visoki struk, ali važan je naš odabir. O tome ce ovisiti hoce li se i u narednim kolekcijama struk nalaziti na pravom mjestu ili ne.


Podijeli: Facebook Twiter