Povratak korzeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon New Yorka i Londona, svjetsko je modno središte postao je Milano gdjesu predstavljeni noviteti za sezonu proljece/ljeto 2010. S obzirom na videno, može se zakljuciti da su modni kreatori, pogodeni aktualnom ekonomskom krizom, ovog puta odlucili odustati od eksperimentiranja i igrati na sigurno. Sukladno tome, vecina nije ponudila nikakve modne diktate za iducu sezonu, vec je svojim novim kreacijama pokazala lagane naznake ugodnih i seksepilnih modnih noviteta.Dizajnerski duo Dolce&Gabbana, koji se u Milanu predstavlja posljednja tri desetljeca, za iducu sezonu preporuca korzete koji se kombiniraju sa suknjama od jeansa ili pak nose samostalno kao haljine. Tu je i cipka kojom je ukrašeno, sve od jakni do cipela i torbi, te modeli od svile cvjetnih uzoraka koji pokazuju da se nije potrebno razgolititi da bi bili seksi. Prozirne košulje ispod kojih se ocrtavaju grudnjaci još su neke kreacije koje su ljubiteljima mode ponudili Domenico Dolce i Stefano Gabbana u cijoj novoj, romanticno slatkoj kolekciji prevladavaju crna, bijela i crvena boja.S druge strane, Donatella Versace modele je odjenula u ultrakratke haljinice u kojima su djevojke izgledale poput kombinacije Amazonki i Barbika. Pastelne boje, sjajni detalji, lepršavi krojevi obilježili su njezine nove kreacije. Dok je Donatella Versace modele obula u cipele s nenormalno visokim potpeticama, Miuccia Prada ponudila je potpunu suprotnost.

Kolekcija Moschina za iduce ljetne dane nazvana je Cheap and Chic. U skladu s imenom obilovala je jakim uzorcima, žarkim bojama, cvjetnim motivima, predimenzioniranim vocnim ogrlicama i narukvicama, golemim šeširima i slicnim.Povratak u prošlost inspirirao je i modnu kucu Fendi cije su kreacije izgledale kao da su izašle iz bakinog ormara. Od staromodnih grudnjaka do "napuhanih" haljina, kolekcija Karla Lagerfelda doimala se kao da prica pricu nekih prošlih vremena. On sam, opisao ju je kao laganu i prozracnu.

Giorgio Armani svoju je kolekciju prilagodio ljetnoj sezoni i stvorio vedre i seksepilne kreacije, izradene vecinom od PVC materijala, kojima je potvrdio da je trenutacno u punom kreativnom sjaju.Svojom bezvremenskom kombinacijom glamura i kvalitete koja se dalje traži, ovogodišnji se Milanski tjedan mode uspješno suprotstavio recesiji. Ipak, aktualnim dogadanjima u svijetu nije mogao pobjeci pa je tako ove godine bio "stisnut" u šest dana što, s jedne strane, nije puno, ali je opet više od Londona. Programi nakrcani zanimljivim dogadanjima u talijansko su modno središte privukli slavne i bogate koji su od jutra do veceri mogli uživati u povratku milanskog optimizma. Nakon što su prošli, jesenjsko-zimski noviteti bili motivirani mracnom, gotickom stranom života, aktualne kreacije obilježio je povratak optimizma - kratki, šareni i nosivi modeli koje bi svaka žena željela u svojem ormaru.


Podijeli: Facebook Twiter