Povoljne mobilne tarife zamjenjuju fiksni telefon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lani su domaći telekom operateri započeli još jednu bitku cijenama. Tele2 je ponudio neograničen broj minuta razgovora i SMS-ova upućene prema hrvatskim brojevima uz mjesečnu pretplatu od 160 kuna. VIPnet je uzvratio istom cijenom, ali je pritom u svoju pretplatničku tarifu dodao neograničen internet.

Drugi operateri su dodatno smanjili tarife, ali su pak ograničili broj besplatnih minuta na više nego dovoljnih 1.000 i više minuta mjesečno. T-Mobile je korisnicima to ponudio za 112,5 kuna.

Međutim, rat za korisnike nije završio lani. VIPnet je putem vlastitog brenda Tomato ove godine uzvratio s pretplatničkom tarifom u kojoj sve to nudi za 104 kune. HT je odgovorio brendom BonBon koji je ponudio pretplatu koju si svaki korisnik kreira onako kako sam želi i time utječe na cijenu i količinu potrebnih usluga. Pritom se može ugovoriti 1.000 minuta za svega 60 kuna.

Tko preferira nadoplatu bonovima može dobiti jednaku količinu minuta za svega 35 kuna ako odabere tarifu u Tele2, ali se u ovom slučaju plaća naknada za uspostavu poziva koja se može poništiti dobivenim bonus kunama.

Dakle, prije deset godina bile su uobičajene cijene od jedne do tri kune po minuti razgovora. Ispod jedne kune pale su dolaskom Tele2 u Hrvatsku prije šest godina, a sada smo stigli do cijene od 3,5 lipe po minuti!!! No, to nije sve, jer se za 35 kuna dobije i besplatan internet. (Paulo GREGOROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter