Povlaštene karte za sve rubne gradske ulice

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Tragom vijesti da je stanarima Akvilejskog prilaza na Punti, kojima su nedavno istekle povlaštene parkirne karte koje se im izdaju za parkiranje u Kolodvorskoj ulici, iz Pulaparkinga javljeno da ne mogu više produžiti povlaštene karte, potražili smo odgovor u tom gradskom poduzeću.

Kako su nam pojasnili, oni su stanarima Akvilejskog prilaza ranije napravili uslugu izdajući im te karte. To su učinili jer su mislili da će i te ulice, kao što su to tražili od Grada, ući u popis onih za koje se smiju izdavati povlaštene karte za parkiranje stanarima ulica gdje se parkiranje naplaćuje. No, to se još uvijek nije dogodilo i stoga im nove ne mogu izdati dok se gradska odluka ne dopuni.

- U Grad smo poslali prijedlog o izmjeni i dopuni ulica i lokacija za izdavanje povlaštenih karata i čekamo njihovo očitovanje, naveo nam je Daniel Radolović, voditelj blagajne Pulaparkinga, uz riječi da će tada spomenuti stanari, ukoliko se njihov prijedlog prihvati, moći dobiti povlaštenu kartu za parkiranje.

Od Grada je, doznajemo, zatraženo da osim Akvilejskog prilaza u taj popis uđu, primjerice, Ravenska i Vukovarska ulica, odnosno i sve ostale rubne ulice u gradu. Inače, prema trenutno važećoj gradskoj odluci područje unutar kojeg žive stanari koji imaju pravo na povlaštenu mjesečnu parkirnu kartu omeđeno je sljedećim ulicama (uključujući kućne brojeve s obje strane ulice): Ulica Riva, Flaciusova ulica, Dobrilina ulica, Tartinijeva ulica, Vergerijeva ulica, Radićeva ulica, Rovinjska ulica, Marulićeva ulica, Nazorova ulica, Ulica Marsovog polja, Vrtlarska ulica, Mutilska ulica, Trg Republike, Ulica Matetića Ronjgova, Preradovićeva ulica, Ulica Bartolomeo dei Vitrei, Stankovićeva ulica, Zadarska ulica, Teslina ulica, Ulica Dubrovačke bratovštine, Scalierova ulica, Ozad Arene, Gladijatorska ulica, Krčka ulica, Učkin uspon i Splitska ulica. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter