Povlacim se ako pregovori propadnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Borut Pahor, predsjednik slovenske vlade, najavio je povlacenje s mjesta premijera ako propadnu pregovori s Hrvatima, prenosi državna televizija Slovenije.

Naime, Pahor, koji je u subotu bio u Trbovlju, jasno je rekao da se može ocekivati njegova ostavka ako pregovori s Hrvatima ne završe kako se ocekivalo. Pahor se inace sasvim neocekivano našao u tom mjestu odati pocast bivšem predsjedniku Janezu Drnovšeku. U kratkom razgovoru za televiziju Trbovlje, prenose slovenski mediji, nije mogao skriti frustraciju pregovorima s Hrvatskom. Zakljucuje se da je vrlo moguca njegova ostavka ako se granicni spor ne riješi po volji Slovenije.

Podsjetimo, Pahor je zaprijetio da nece potpisati arbitražni sporazum s Hrvatskom "ako se švedsko predsjedništvo potpiše kao svjedok pod hrvatsku jednostranu izjavu glede clanka 3b" u kojoj se istice da Hrvatska sporazumom ne prepušta Sloveniji svoje teritorijalno more.

Pahor je dodao i da je s hrvatskom premijerkom Kosor od prvog telefonskog razgovora uspostavio "odnos velikog poštovanja i nade" te da se nada da pisane izjave koje su izašle u javnost nisu službene izjave hrvatske Vlade jer se predstavnici dviju država nisu tako dogovorili. "Pretpostavljam da se radi o nekom nesporazumu, a ako se radi o tome, to cemo moci prevladati", rekao je Pahor u petak, no u subotu nije mogao sakriti razocaranje razvojem dogadaja.


Podijeli: Facebook Twiter