Povlačenje namjere o koncesiji za Valkane

Povlači se namjera o koncesiji za Valkane (D. ŠTIFANIĆ)
Povlači se namjera o koncesiji za Valkane (D. ŠTIFANIĆ)

- Sa stanjem na kupalištima Valkane i Stoja nisam zadovoljan. Slažem se s vama, nisu na čast i ugled Pule i uistinu otužno izgledaju. Bilo bi idealno da naša zemlja nije centralizirana i da u proračunu ima više novaca pa da se kupališta urede sredstvima iz proračuna, ali ovako naša sredstva nisu dovoljna.

Bit ćemo primorani povući namjeru o davanju koncesije za Valkane, jer nismo dali koncesiju već samo odluku o namjeri davanja, jer odabrani "koncesionar" nije ispunio uvjete koje smo propisali.

Probali smo više puta urediti kupalište na ovakav način, ali očito ćemo trebati mijenjati model i kad ne može privatnim sredstvima trebat ćemo razmisliti kako riješiti problem, odgovorio je gradonačelnik Boris Miletić na pitanje SDP-ova vijećnika Ivana Lasića o stanju kupališta Valkane.

Osim ovog odgovora na prvom aktualnom satu novog saziva Gradskog vijeća vijećnici su pokazali da su uistinu slabo informirani, u najmanju ruku da ne čitaju naše novine. Pitanja koje su postavljali javnost je već odavno upoznata, pa su se tako postavljala pitanja o dinamici izgradnje rotora, popločavanja nogostupa rive, vađenju antičkog broda u Flaciusovoj ulici te kvaru telekomunikacijskih linija u Anticovoj ulici i gradnji infrastrukture i prodaje zemljišta na Stoji i Kaštanjeru.

Bilo je i onih poput IDS-ova vijećnika Viktora Lazarića koji je umjesto o gradskim problemima raspravljao o istrijanstvu, što je primjerenije Županijskoj skupštini ili Saboru. S druge strane HDZ-ov vijećnik Zrinko Kajfeš insistirao je kod gradonačelnika za boljom i konkretnijom suradnjom svih političkih opcija za što je dobio pozitivnu reakciju i spremnost Miletića.

Jadranku Černjul (IDS), pak, zanimale su nove informacije o projektu izgradnje nove Opće bolnice, odnosno, kada će započeti gradnja.

- Grad, Županija i bolnica učinili su sve da gradnja počne što prije, a ujedno je osigurano i prvih 300 milijuna kuna kredita. Nedostaje još samo jamstvo Republike Hrvatske za drugih 300 milijuna kuna, a kada se dobiju jamstva, radovi će brzo početi. Nadam se da će se pustiti tenzije uslijed izborne utrke kako bi građanima bilo bolje. Nadam se da će prevladati razum i da će konačno početi radovi koje čekamo posljednjih deset godina, odgovorio je gradonačelnik.

Osim Valkana Lasić je, pak, sugerirao pročelniku Prhatu da se preispita regulacija prometa na križanju Vitasovićeve, Labinske i Mutvoranske ulice, odnosno prednost prolaska vozila, na što mu je pročelnik Prhat odgovorio da te prometnice jednostavno ne mogu apsorbirati promet na ulasku u grad, te da će se željena protočnost dobiti isključivo završetkom izgradnje rotora. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter