Povlače se tri serije Plivina lijeka Oxaliplatin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog obavijesti o nuspojavama koje je Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) zaprimila od zdravstvenih radnika i talijanske medicinske agencije (AIFA), iz prometa se povlače tri serije Plivina lijeka Oxaliplatin, koncentrat za otopinu za infuziju, objavila je Agencija na svojim web stranicama i potvrdila Pliva.

Iz Plive danas poručuju da su sukladno hrvatskim propisima obavijestili sve veleprodaje o povlačenju triju serija lijeka Oxaliplatin Pliva koncentrat za otopinu za infuziju (oksaliplatin), brojeva 12G12LM, 11A24KF i 12I14LJ čime je obustavljena daljnja distribucija.

S obzirom na to da je riječ o lijeku koji se primjenjuje isključivo tijekom bolničkog liječenja, za navedene serije proces povlačenja je u tijeku iz veleprodaje i sustava bolničkih ljekarni, navode u Plivi i dodaju da se ne očekuje nestašica lijeka s obzirom na to da su na tržištu dostupne druge serije istog proizvoda te će biti dostupan svim pacijentima kojima je potreban.

HALMED je o povlačenju navedenih serija lijeka obavijestio sve bolničke ustanove u Hrvatskoj koje su zaprimile navedene serije. Od nositelja odobrenja, (Plive) zatraženo je da obavijesti sve veleprodaje o povlačenju te da od njih zatraži obustavu distribucije i povlačenje zaliha iz bolničkih ljekarni. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter