Povlače se kontejneri iz užeg centra grada

USB, Jungle
USB, Jungle

Nakon što su podzemne posude otpad postavljene na pet lokacija u užem gradskom središtu i elektronski ključevi - tagovi podijeljeni građanima te uspostavljen poseban režim odvoza za poslovne subjekte u centru grada, danas Herculanea povlači kontejnere s javnih gradskih površina u centru grada. Povući će se kontejneri s lokacija: Ciscuttijeva, Anticova i Flaciusova ulica, Forum, Ulica Riva te s trgova Kapitolinski i sv. Tome.

Zimski režim za poslovne subjekte

Korisnici, koji su zadužili elektronske ključeve, svoj otpad odlagat će u podzemne kontejnere postavljene na lokacijama u Ciscuttijevoj ulici, Danteovom trgu, Parku grada Graza - Benediktinske opatije (u blizini Zavoda za zapošljavanje), Kapitolinskom trgu i Trgu Sv. Tome. Ona domaćinstva, koja još nisu zadužila elektronski ključ, i poslovne subjekte koji nisu aktivno uključeni u pilot projekt, trebaju se obratiti Herculanei na broj 541-597 od ponedjeljka do subote od 7 do 14 sati.

Poslovni korisnici zadržavaju isti raspored odvoza kao i u ljetnim mjesecima i to dva puta dnevno popodne i navečer (komunalni otpad) dok će se ambalažni otpad odvoziti u jutarnjim i popodnevnim satima do 2. listopada, kada počinje zimski režim odvoza za poslovne subjekte i to jednom dnevno u 9 sati. Pilot projekt selektivnog prikupljanja otpada u užem gradskog središtu dio je aktivnosti vezanih za pripremu na prelazak na novi način obračuna prema zaduženom volumenu. Osim efikasnijeg i racionalnijeg načina odvoza i estetske funkcije micanja otpada s gradskih površina u samom centru, stvaraju se i pretpostavke da svako domaćinstvo i poslovni subjekt u budućnosti uslugu plaća po količini otpada koju je proizveo.

Nastavak postavljanja podzemnih posuda

U pripremi je i nastavak postavljanja podzemnih posuda na lokacijama Portarate, Carrarine ulice, Kandlerove ulice te rješavanje ulice Castropola, čime će se zatvoriti uži gradski prsten u samom centru i u potpunosti povući posude s javnih površina, a time i otpad s gradskih ulica.

(G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter