Povlače se Epimen kapsule zbog prisustva sildenafila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo poljoprivrede kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu na svojim je web-stranicama danas izvijestilo potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda Epimen kapsule - dodatka prehrani, oznake roka valjanosti 15. travnja 2014.

Putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF) zaprimljena je obavijest Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja o nalazu sildenafila u Epimen kapsulama te oznake roka valjanosti. Prisutnost sildenafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodatak prehrani, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Napominju da klinička ispitivanja korištenja sildenafila pokazuju da se najčešće nuspojave očituju kao glavobolja, crvenilo, dispepsija, nosna kongestija, fotofobija te oslabljen i zamagljen vid.

U obavijesti o povlačenju navode podatke o proizvodu - Epimen kapsule - dodatak prehrani, pakiranje dvije kapsule po 450 mg, oznake roka valjanosti 15.travnja 2014., proizvođač Epimen Zagreb i distributer Medika Zagreb. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter