Povijesni uspjeh rovinjskih odbojkaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika rovinjska odbojkaška fešta se nastavlja. Momcad trenera Marina Ivanica upisala je sinocnjom glatkom 3:0 pobjedom u uzvratnom susretu cetvrtfinala protiv Rijeke, za tek 64 minute, plasman u polufinale Kupa Hrvatske.

Do povijesne pobjede domaci su odbojkaši stigli i na krilima velicanstvene podrške s tribina. Više od 500 gledatelja došlo je nakon krace stanke, zbog reprezentativnih obaveza Igora Demirovica, uživati u novim majstorijama svojihi graca.

S obzirom na uvedeno pravilo "zlatnog seta", rovinjski odbojkaši nisu si smjeli dopustiti opuštanje protiv Rijecana, bez obzira na to što su ovi u Valbrunu stigli bez trojice igraca, Pleckovica, Jurišica i Dorica.

Stanka u nastupima, ali i atmosfera u dvorani, u startu je malo zavezala ruke Rovinjcima koji su tek sredinom prvog seta došli do opipljivije prednosti od 13:9, zahvaljujuci odlicnim servisima Ivankovica. Tražio je potom gostujuci trener Liveric kako da zaustavi rovinjski stroj, ali ga nije pronašao i domaci su odbojkaši ubrzo osvojili pocetni set.

U drugom setu dobrim prijemom servisa i blokom u kojem su se istaknuli Išek, Ivanovic i Venier, odjurili su rovinjski odbojkaši do prednosti od 18:10, a rijecki je trener uzalud u svadanju sa sucima nastojao zaustaviti nezaustavljivo.Zaradio je pritom žuti karton darujuci Rovinjce dodatnim poenom.

Furioznosu Rovinjci otvorili treci set, poveli 6:0, ali su potom dopustili gostima da se priberu i zaredaju s cetiri poena u nizu. Set je prelomljen u središnjici, kad su Rovinjci poveli 12:7, brzo i 18:10, i na tribinama je vec krenulo slavlje zbog ulaska u polufinale Kupa Hrvatske, koje je ubrzo realizirano i na parketu.

Dvorana Valbruna. Gledatelja: 500. Suci: Ivan Mikulic i Zdravko Hranic (oba Zagreb).

ROVINJ: Stanisavljevic, Poropat, Marijanovic, Venier, Demirovic, Ivanic, Žufic, Sošic, Išek, Garic-Bissi, Tavas,Ivankovic.

RIJEKA: L. Lasic, Brankovic, Hrabrov, Kršlovic, Srdoc, Jozic, D. Lasic, Jurcevic. (Ivica RADETIC; snimio DEJAN ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter