Povijesni muzej Istre dobiva novu pozornicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za desetak dana Povijesni muzej Istre dobit ce, zahvaljujuci Turistickoj zajednici Pule, novu pozornicu, stolice i gazebo, najavljeno je na konferenciji za novinare u petak.

- U suradnji s Gradom Pulom, TZ nastavlja olakšavati organizatorima odvijanje manifestacija. S 200 tisuca kuna odlucili smo financirati pozornicu velicine osam sa šest metara, gazebo te 600 stolica, a u nabavu cemo ici preko Pula Film Festivala. Oni ce tijekom cijeloga ljeta biti postavljeni u muzeju, dok ce PFF raspolagati njima ostatak godine te ih održavati, kazala je direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj.

U subotu je trebao biti objavljen javni poziv organizatorima za održavanje manifestacija u muzeju, s tim da je za razmatranje prijava i odlucivanje zaduženo povjerenstvo Grada. Prednost imaju nekomercijalni programi koji ce s 2.500 kuna morati pokriti osnovne troškove manifestacije, dok ce o održavanju komercijalnih programa i cjeniku odlucivati Upravno vijece muzeja, najavio je ravnatelj Povijesnog muzeja Istre Gracijano Kešac.

- Ovo ce biti prvi put da ce njihovo održavanje biti regulirano Pravilnikom o nacinu korištenja prostora Povijesnog muzeja Istre za održavanje programa i manifestacija, s tim da ce oni morati sadržajno i kvalitetom odgovarati povijesno-kulturnom objektu, pojasnio je Kešac.

Gradonacelnik Boris Miletic izjavio je da Pula živi punim plucima te da je od interesa za grad da se kulturne manifestacije održavaju na razlicitim lokacijama, a ne samo u Areni, koja nije uvijek prikladna.

- Veseli me to što razlicite ustanove sve više suraduju. Pravilnicima smo uveli red u korištenje odredenih lokaliteta poput Arene, Fort Bourguignona i sada Povijesnog muzeja Istre. Izmedu ostalog, to je bitno s turistickog aspekta buduci da ce manifestacije biti pravovremeno promovirane, zakljucio je Miletic.


Podijeli: Facebook Twiter