Povijesna pulska zgrada nova je lokacija u gradu za održavanje kvalitetnih manifestacija

Prijava poreza u pulskoj Poreznoj upravi (M. MIJOŠEK/arhiva)
Prijava poreza u pulskoj Poreznoj upravi (M. MIJOŠEK/arhiva)

U sklopu inicijative pod nazivom "Susreti u Gradskoj vijećnici" večeras je u pulskoj Komunalnoj palači po prvi put u modernoj povijesti Pule u ovoj povijesnoj zgradi održan koncert klasične glazbe, a koncert je održala talijanska pijanistica Chiara Bertoglio.

Riječ je o prvom u nizu kulturnih događaja koji je organiziran s ciljem upoznavanja građana i šire javnosti s bogatom kulturnom i povijesnom vrijednošću Gradske vijećnice unutar Komunalne palače.

Koncertu je prisustvovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je talijanskoj pijanistici, inače istarskih korijena, među ostalim zaželio ugodan boravak u Puli. „Ovim koncertom dobili smo jedan sasvim novi prostor u Puli u kojem se mogu organizirati kvalitetni koncerti, ali i druge kulturne manifestacije“, istaknuo je gradonačelnik Miletić.

Koncert su slušali učenici i profesori pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i studenti pulske Muzičke akademije, koji su nakon koncerta u razgovoru s umjetnicom imali priliku doznati sve ono što ih zanima vezano za svijet klasične glazbe.

(L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter