Povijesna blamaža modrih, Jurcic smijenjen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krunoslav Jurcic smijenjen je s mjesta trenera nogometnog kluba Dinama nakon sinocnjeg katastrofalnog poraza od Lyona u Zagrebu. Odmah nakon utakmice 6. kola Lige prvaka s Lyonom koju je Dinamo izgubio cak sa 7:1, u Plavom salonu sastali su se predstavnici Izvršnog i Nadzornog odbora GNK Dinama te su jednoglasnom odlukom izglasali nepovjerenje treneru prve momcadi Krunoslavu Jurcicu, objavio je klub na internetskim stranicama.

"U ime Dinama ispricavam se svim navijacima za ovu sramotu koju smo im veceras priuštili", prenose klupske stranice izjavu izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamica.

Dinamo je u utakmici s Lyonom upisao najteži europski poraz u povijesti kluba, te jedan od najtežih u povijesti Lige prvaka. Kruno Jurcic ove se srijede upisao u povijest Lige prvaka kao trener kluba s najgorim skorom u povijesti ovog elitnog natjecanja, a taj "podvig" omogucio mu je totalni debakl Dinama u srazu s Lyonom.

Prvi dio izgledao je solidno, dok je drugi bio ružan za gledanje. Zbog ovog debakla navijaci su Jurcica pocastili dugotrajnim skandiranjem: "Kruno, odlazi!"

Uobicajeno opipavanje pulsa suparnika trajalo je do 14. minute, kada je Yoann Gourcuff pocastio Jimmyja Brianda sjajno odmjerenom okomitom loptom za stopostotnu priliku. Ivan Kelava istrcao je s gola i školski pokrio bliži kut, a napadac gostiju potkopao je loptu i usmjerio je prema maloj mreži na suprotnoj strani. Srecom po Dinamo, Briand udarcu je dao previše felša. Preciznije, lopta je zaobišla suprotnu stativ, a domaci su odahnuli.

Problemi za modre poceli su u 28. minuti. Leko je pokupio Gomisa na dvadesetak metara od gola, a sudac Mark Clattenburg za to ga je kaznio žutim kartonom. Buduci da je Leko vec dobio javnu opomenu na pocetku utakmice, Dinamo je ostao s igracem manje na terenu. No, nije se predao.

Solo prodor i rezantan udarac Luisa Ibaneza najavili su teške trenutke za goste, a u 41. minuti stiglo je i vodstvo. Fatos Beqiraj prošao je kroz sredinu i uputio bombu prema Llorisu koji je odbio loptu tamo otkud je došla. Novi pokušaj crnogorskog reprezentativca bio je neprecizan, ali Fortuna se nasmiješila modrima. Naime, Kovacic je skrenuo otpadak u mrežu - 1:0.

Delirij na stadionu trajao je do zadnje minute prvog dijela, kada je Aly Cissokho pronašao slobodan prostor na lijevom boku i uputio centraršut. Lopta je okrznula Arijana Ademija promijenila putanju i preletjela Kelavu. Spretni Gomis najbrže je reagirao na drugoj stativi - 1:1.

Pocetak drugog dijela donio je totalni potop Dinama. Naime, u razmaku od 47. do 52. minute Lyon je zabio tri laka komada. Maxime Gonalons povisio je na 2:1, a potom je na scenu stupio Gomis, postigavši dva gola za svoj prvi hat-trick u Ligi prvaka.I to je bilo to. Gosti su krenuli po gol-razliku vrijednu iduce faze Lige prvaka, a Dinamo je popucao po šavovima. Tako je vec 65" minuti Lisandro još jednom natjerao Kelavu da ide po loptu u mrežu, a nešto kasnije Gomis zabio gol koji je gurnuo"Lyon" na drugo mjesto Skupine D. Do kraja utakmice prolaz je potvrdio Briand.

Stadion Maksimir. Gledatelja 16.000. Strijelci: 1:0 Kovacic (40), 1:1 Gomis (45), 1:2 Gonalons (48), 1:3 Gomis (49), 1:4 Gomis (52), 1:5 Lopez (66), 1:6 Gomis (70), 1:7 Briand (76)

Žuti kartoni: Leko (18), Ibanez (75) / Gomis (60), Fofana (62), Cissokho (78)

Crveni karton: Leko (28)

DINAMO
: Kelava - Vrsaljko, Vida, Leko, Ibanez - Ademi, Calello - Kovacic (od 80. Pokrivac), Sammir (od 67. Alispahic), Badelj - Beqiraj (od 55. Šitum). Trener: Krunoslav Jurcic

LYON:
Lloris - Dabo, Kone, Lovren (od 54. Lopez), Cissokho - Fofana, Gonalons - Gourcuff, Lacazette (od 66. Ederson), Briand - Gomis. Trener: Remy Garde (D. PETROVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter