Povezivanje turizma i poljoprivrede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ljudi sutrašnjice: mladi i Europa 2020." tema je seminara održanog u cetvrtak u pulskom Circolu u sklopu projekta "KeyQ - kljuc za kvalitetu razvoja i valorizaciju poljoprivredno-prehrambenih resursa na jadranskom podrucju". Seminar je dio petodnevnog programa prekogranicne mobilnosti ucenika koji se od poinedjeljka provodi na podrucju Istarske županije.

- Projekt se financira u sklopu programa IPA - jadranska prekogranicna suradnja i jedan od ciljeva mu je promicanje integriranog i održivog razvoja jadranskog podrucja valorizacijom tipicnih proizvoda i poljoprivredno-prehrambenih resursa kroz ekološko i kulturno naslijede, ljudski potencijal i educiranje gradana, istaknuo je predstavnik partnera u projektu, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) Graciano Prekalj.

Razmjena iskustava izmedu ucenika ugostiteljskih škola, profesora i lokalnog stanovništva radi razvoja integrirane turisticke ponude koja se temelji na kvaliteti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda takoder je jedan od ciljeva projekta.

- Projektom je predvidena izgradnja edukacijske kuhinje u sklopu Centra za regionalno-ruralni razvoj na Gortanovom Brijegu kod Pazina i u tijeku je raspisivanje natjecaja za opremu i gradevinske radove, najavio je Prekalj.

Vrijednost projekta "KeyQ" je 677,7 tisuca eura, od cega AZRRI izdvaja 310 tisuca. Projekt traje 27 mjeseci, od 11. ožujka 2011. do 11. svibnja sljedece godine. Suradnici na projektu "KeyQ" su talijanski Centar za edukaciju SCF i Zavod za okoliš i civilnu zaštitu iz Padove, Srednja turisticko-ugostiteljska škola iz Mostara te u Hrvatskoj Istarska županija, pulska Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, rovinjska Strukovna škola Eugena Kumicica i porecka Turisticko-ugostiteljska škola Antuna Štifanica. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter