Povezivanje luka sjevernog Jadrana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Europska unija izdvojila je 1,45 milijuna eura za projekt Udruženja sjevernojadranskih luka (NAPA) kojim se predvida informativno i organizacijsko povezivanje luka u Ravenni, Veneciji, Trstu, Kopru i Rijeci.

Rijec je o projektu kojeg operativno vode predstavnici luke Venecija, a navedenim sredstvima planira se stvoriti sustav ujednacenih kriterija postupanja, kao i jedinstveni informativni sustav sa svim važnim informacijama u lukama sjevernog Jadrana.

Kako pojašnjava ravnatelj Lucke uprave Rijeka Bojan Hlaca ukupno je predvideno da bi cijeli projekt bio vrijedan 2,8 milijuna eura od cega polovicu sufinancira EU.

- Namjera je usuglasiti i ujednaciti postupanje u lukama, a prvi i primarni cilj projekta jest uvodenje identicnih carinskih procedura, te potpuno isto postupanje pri dolasku i odlasku brodova u svim lukama.

Cilj je da svakom brodaru dolazak u bilo koju od sjevernojadranskih luka bude ureden kao da je rijec o dolasku u jednu jedinu luku. To je svima zajednicki interes, jer svi želimo što više linija i brodova dovesti na sjeverni Jadran. (D. PAJIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter