Povezani u pjesmi


Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova iz Pule ponovno je ugostila zbor škole Björkhaga iz grada Botkyrka iz Švedske. Ove godine zborovi su koncerte održali u glazbenoj školi u Puli i u Spomen domu u Pazinu.

Oba koncerta započeo je zbor pulske osnovne glazbene škole koji je izveo sljedeće skladbe: Nello Milotti "Tići Matetiću", W. A. Mozart "Gle, igre li krasne" te A. Kabiljo "Neka cijeli ovaj svijet" uz klavirsku pratnju profesorice Snježane Demarin i dirigentsko vodstvo profesorice Suzane Goldin. Potom je uslijedio nastup švedskog zbora koji je na svom raznolikom i bogatom repertoaru izveo skladbe od 18. stoljeća do najnovijeg doba švedske glazbe i filma te dvije skladbe koje su učenici švedskog zbora sami napisali i izveli.

U završnom dijelu programa zborovi su izveli tradicijsku skladbu "Naranča" uz dirigentsko vodstvo profesorice Suzane Goldin i skladbu "Thank you for the music" popularne grupe ABBA uz klavirsku pratnju profesorice Snježane Demarin i dirigentsko vodstvo profesorice Lene Brisenheim.

Koncerti su popraćeni oduševljenom i mnogobrojnom publikom koja je na kraju zapjevala sa zborovima.

Organizatorica cijelog događaja, profesorica Suzana Goldin ističe da je ovakav način suradnje izrazito edukativan jer slušanjem i uvažavanjem različitosti i sami postajemo bolji i kvalitetniji u vlastitoj izvedbi. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter