Poveo Oracle Russella Couttsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi dan Adris RC44 Cupa u Rovinju bio je rezerviran za dvoboj jedrenje (match racing) koje je održano ispred rovinjske starogradske jezgre.

Vec prvi službeni izlazak jedrilica s poznatim svjetskim imenima privukao je nekoliko stotina gledatelja koji su sve pratili kao na dlanu, stotinjak metara od regatnog polja.

Održano je osam serija medusobnog jedrenja u kojem je pobjednikom izašla posada Oraclea koju predvodi iskusni morski vuk Russell Coutts s pet pobjeda.

Isto toliko pobjeda imao je i Tomislav Bašic s posadom Nika koji je pobjedniku zadao puno muke, no na kraju je presudilo Couttsovo veliko iskustvo.

Zahvaljujuci generalnom sponzoru Adris grupi i Hrvatskom jedrilicarskom savezu koji se pobrinuo da jedrilicarska Formula 1 dode, Rovinj je ponovo u centru svjetskih jedrilicarskih zbivanja i tako ce biti do 2. listopada.

Rezultati (dvoboj jedrenja): 1. Oracle 19 (Russell Coutts) 5 pobjeda, 2. Team Nika (Tomislav Bašic) 5, 3.-6. mjesto: Ceeref (Igor Lah), Katjuša (Paul Cayard), Team Aqua 25 (Cameron Appleton), Aleph Sailing (Mathieu Richard) 4, 7. Peninsula Petroleum (Inaki Castaner) 3…

Nakon pet regata za ovogodišnjeg pobjednika u match racingu vodi posada Team Aqua Camerona Appletona iz Engleske s 19 bodova, a slijede Ceeref (Igor Lah), Katjuša (Paul Cayard), Oracle (Russell Coutts) s po 16… (Ivica RADETIC)

OPŠIRNIJE O REGATI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter