Povećanje cijena taksi prijevoza u Puli

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Pulski gradonačelnik Boris Miletić predstavio je u Komunalnoj palači akte koje je donio u razdoblju od 28. svibnja do 18. lipnja, njih ukupno 32.

Prve dvije odluke odnose se na dodjelu sredstava poljoprivrednicima - Udruzi pčelara Lipa dodijeljeno je tako 6.250 kuna za sufinanciranje obrazovanja za pčelara s područja Pule, Agroudruga Fažana dobila je 8.250 kuna za sufinanciranje Smotre maslinova ulja, a udruga Ekop Istra pet tisuća kuna.

Također, 9.175 kuna dodijeljeno je vlasnicima OPG-ova s područja Pule za refundaciju 50 posto troškova godišnje stručne kontrole i certifikacije ekološke proizvodnje u prošloj godini.

Prezentirana je i odluka o odabiru korisnika sredstava za sufinanciranje Projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima". Na natječaju su tako odabrani Vlado Ivanušec, Snježana Buršić Pavlović, Zoran Franjić, Vladimir Pongrac, Olivera Jović i  Walter Kapov.

Predstavljena je odluka o raspisivanju natječaja za davanje na korištenje javnih površina radi postave kioska i to za devet lokacija - u Marulićevoj ulici, Giardinima, Trgu 1. istarske brigade, Ulici 43. istarske divizije, ulici Ljudevita Posavskog,  Santorijevoj i Nobileovoj ulica, ulici Sergijevaca, na rok od pet godina.

Također, donesena je i odluka o izmjenama i dopunama Plana rasporeda kioska za Grad Pulu prema kojoj će se u Štinjanu, na Placi, moći otvoriti štand s voćem i povrćem, dok se na rivi dodaje nova lokacija za kiosk iz djelatnosti putničkih agencija i turoperatora.

Prihvaćen je prijedlog taksista da se izmjeni Odluka o najvišem iznosu cijene usluge autotaksi prijevoza na području Grada Pule. Gradonačelnik je tako dopustio povećanje najviših cijena usluge taksi prijevoza na području grada i to za cijenu usluge po kilometru vožnje koja se s postojeće cijene od sedam kuna podiže na deset kuna, te cijene za čekanje po satu na sto kuna. Ostale cijene usluga autotaksi prijevoza ostaju neizmijenjene. (B. PETROVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter