Povecan obujam rada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S obzirom na to da se u posljednje vrijeme redovito spominje globalne kriza, zanimljivo je bilo ovih dana primijetiti cak cetiri natjecaja Arheološkog muzeja Istre u Puli za pet novih radnih mjesta. Traže se dokumentarist vježbenik, dva radnika na održavanju, muzejski tehnicar i viši preparator vježbenik.

- Sasvim se slucajno dogodilo da su ti natjecaji bili objavljeni istog dana, a raspisali smo ih zato što je povecan obujam rada, a i sezona namece nove obaveze, kaže nam Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre. Pojasnio nam je da do sada nije bila tolika potreba za tim djelatnicima, a sukladno potrebama muzeja radna mjesta se otvaraju na period od šest mjeseci, odnosno godinu dana.

Dokumentarist treba imati visoku strucnu spremu i poznavati dva svjetska jezika te mu se za rad u muzeju nudi ugovor na odredeno vrijeme od godine dana, uz obvezni probni rad od šest mjeseci, dok se višem preparatoru s višom strucnom spremom nude jednaki uvjeti, s iznimkom probnog rada koji traje tri mjeseca. Radnici na održavanju mogu biti niskokvalificirane osobe ili sa srednjom strucnom spremom, a nudi im se odredeno radno vrijeme od šest mjeseci. Za muzejskog tehnicara potrebno je imati srednju strucnu spremu, poznavati dva svjetska jezika i položen strucni ispit. On se zapošljava na odredeno vrijeme od godine dana, uz obvezni probni rad od dva mjeseca.


Podijeli: Facebook Twiter