POU Poreč: Prostor za mlade i glazbenu školu

Ispred zgrade glazbene škole i centra za mlade (V. HABEREITER)
Ispred zgrade glazbene škole i centra za mlade (V. HABEREITER)

U roku od mjesec dana trebalo bi biti završeno uređenje kompleksa Pučkog otvorenog učilišta u Poreču, u kojem će, nakon dobivanja uporabne dozvole, na jesen biti spremne za rad prostorije za glazbenu školu i centar za mlade, najavili su ravnateljica POU-a Sanja Radetić Fatorić te dogradonačelnici Loris Peršurić i Nadia Štifanić Dobrilović.

- Nakon što smo 2006. uredili prvi dio, odnosno zgradu kazališta, i dvije godine kasnije dio u kojoj se nalaze učionice za tečajeve, nalazimo se pred dovršetkom uređenja i ovog djela, čime dolazimo do proširenja glazbene škole i dobivanja centra za mlade, pa će ovaj kompleks postati jedan kulturni centar, rekla je Radetić Fatorić.

Troškovi uređenja stoje oko 972 tisuće kuna, a radove nakon provedenog javnog natječaja izvode tvrtke Beljan iz Đakova i Gip iz Karojbe.

Prostori za mlade nalaze se u podrumu zgrade gdje će korisnicima na raspolaganju biti 200 kvadrata, dvije polivalentne dvorane te jedna manja prostorija kao studijo za snimanje. Za glazbenu školu namijenjeni su prostori površine 400 kvadrata, koji se protežu na dva kata gdje će se nalaziti sedam učionica, zbornica, sanitarni čvorovi i dvorana za snimanje i komorne koncerte.

Financiranje se odvija sredstvima Grada Poreča, Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa te od prodaje poslovnih prostora u prizemlju zgrade. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter