Potvrđeno partnerstvo Hrvatske i Francuske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Službeni posjet Francuskoj bio je izvanredan i potaknut ce strateško partnerstvo između Zagreba i Pariza, rekao je u srijedu u Parizu na kraju svog posjeta hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

"Posjet bih ocijenio izvanrednim, ne samo iz razloga što smo dobili potvrdu ratifikacije u jednom vrlo skorom vremenu, nego su i potvrđeni temelji strateškog partnerstva između Hrvatske i Francuske", rekao je Josipović.

"Hrvatsko izaslanstvo dobilo je iznimnu pozornost u Francuskoj a to se vidjelo i po vremenu koje je francuski predsjednik posvetio sastanku samnom i što smo zajedno otvorili izložbu" hrvatske srednjovjekovne umjetnosti, dodao je hrvatski predsjednik.

Predsjednik Hollande i predsjednik Senata Jean-Pierre Bell u utorak su kazali da će Francuska vjerojatno u prosincu ratificirati pristupni ugovor Hrvatske s EU. Josipović je također kazao kako je Hollande prihvatio poziv da dođe u Hrvatsku.

"Predsjednik Hollande bi želio biti prvi ili među prvim predsjednicima koji će doći u Hrvatsku nakon našeg ulaska u Uniju", kazao je Josipovic.

Hrvatski predsjednik je iz Pariza komentirao i izvješće Europske komisije o Hrvatskoj. "Ja sam vidio to izvješće i ono je za Hrvatsku zapravo vrlo dobro, fokusira se na ona područja koja jesu predmet analize i promatranja", rekao je dodajući kako izvješće pokazuje da Hrvatska dobro napreduje na svom europskom putu.

"Izvješće ukazuje i na one stvari koje još moramo popraviti a tu se ističu pitanje pravosuđa i gospodarska pitanja, dakle više-manje ono što smo očekivali", zaključio je Josipović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter