Potvrđeno: Leonard Cohen 2. kolovoza u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Leonard Cohen, proslavljeni kanadski kantautor i pjesnik čija karijera traje već šest desetljeća nastupit će 2. kolovoza u pulskoj Areni, izvijestio je danas organizator tog koncerta, Adria entertainment.

Od povratka na scenu prije pet godina, a petnaest godina nakon mirnog i povučenog života, taj svestrani, skoro osamdestogodišnji umjetnik, kojega nazivaju i hodajućom kulturnom institucijom, nastavio je puniti arene diljem svijeta, oduševljavati publiku i kritiku, a u Hrvatsku se vraća s "emotivnim i dirljivim" koncertom, ističe se u najavi.

Leonard Cohen skladatelj je, pjevač, pjesnik i novelist, čiji je umjetnički rad nadahnut religijom, ljubavlju, izolacijom, seksualnošću i međuljudskim odnosima. Od kraja osamdesetih objavio je dvadesetak albuma, među kojima se izdvajaju "I'm Your Man", "The Future", "Ten New Songs" te "Dear Heather". Prije tri godine objavio je "Songs from the Road" koji je izvodio na koncertima 2008. i 2009., a početkom prošle godine "Old Ideas" koji promovira na novoj turneji.

Službeni forum posvećen Leonardu Cohenu, objavio je dodatne datume za ljetni dio njegove europske turneje, među kojima su uz Pulu još Beč, Ljubljana, Prag, Lodz, Oslo i Stockholm, uz već ranije najavljene koncerte u Lucci, Rimu, Parizu, Londonu, Oberhausenu, Mannheimu, Berlinu, Hamburgu i Odenseu.

Turneja se održava od ranoga lipnja do druge polovice kolovoza, pretprodaja ulaznica za Pulu, čija je cijena između 250 i 580 kuna, počinje 27. veljače, a redovna prodaja 1. ožujka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter