Potvrđene presude za pljačke bankomata

Oštećeni su bankomati u Tinjanu i Sv. Lovreču (M. S.)
Oštećeni su bankomati u Tinjanu i Sv. Lovreču (M. S.)

Županijski sud u Puli potvrdio je presude pazinskog Općinskog suda u slučaju pljački dvaju bankomata na Poreštini 2011. i odbio sve podnesene žalbe okrivljenika Danijela Baldija, Marina Zirduma, Kristijana Radovčića, Tonija Prodana, Diega Kosinožića i Siniše Pavlovića. Oni su dignuli u zrak bankomate iz kojih su ukrali više od 300 tisuća kuna i počinili znatnu materijalnu štetu na samim bankomatima i na zgradama u kojima su se oni nalazili

Potvrđeno im je ukupno sedam godina zatvora: Baldiju godina i 10 mjeseci, Zirdumu šest mjeseci, Radovčiću godina i četiri mjeseca, Prodanu godina i 10 mjeseci, Kosinožiću godina i četiri mjeseca te Pavloviću šest mjeseci. U zatvorsku kaznu uračunava im se vrijeme provedeno u pritvoru, i to Baldiju i Prodanu po 14 mjeseci, Pavloviću 11 mjeseci, a ostalima po jedan dan.

Dosuđen je imovinskopravni zahtjev Erste banci u visini od 27.800 kuna. Baldi, Zirdum, Radovčić, Prodan i Kosinožić će banci morati nadoknaditi ukupni novčani iznos od 251.700 kuna tako što na Radovčića i Kosinožića otpada po 12 tisuća, Baldija i Prodana po 85.166, a na Zirduma 57.366 kuna. Kvarner Vigu iz Rijeke djelomično je dosuđen imovinskopravni zahtjev od 27.500 kuna koji će snositi Baldi, Prodan i Pavlović s po sedam tisuća, a Radovčić i Kosinožić s po dvije tisuće. Zbog krađa boca acetilena i kisika su imovinskopravni zahtjevi dosuđeni Vinku Trutaniću u iznosu od 800 kuna, a  Slobodanu Tekiću od 1.200 kuna. Oštećena poduzeća IT Solutions HR d.o.o., Croatia osiguranje d.d. Zagreb, Općina Tinjan, Općina Sveti Lovreč i Istarska kreditna banka Umag upućeni su da svoje imovinskopravne zahtjeve u cijelosti mogu ostvariti u parnici. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter