Potvrdene gotovo sve kazne Mladom rudaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su mnogo ocekivali od odluka stegovnog povjerenstva, Mladi rudar dobio je još jednu košaricu od Hrvatskog rukometnog saveza koji je time stavio do znanja da je jednostavno nedodirljiv.

Više nego ocito štiteci svog kolegu, stegovno povjerenstvo HRS-a u sastavu Romeo Vrecko (predsjednik) i Kruno Bule (clan) (treci clan Zlatko Grdic izostavljen je zbog sukoba interesa), odlucilo je potvrditi gotovo sve odluke povjerenika natjecanja Mihaela Varge nakon masovne tucnjave na susretu s Moslavinom u Labinu, izuzev u slucaju Kristijana Matulje kojem je kazna s 12 smanjena na 10 mjeseci, te je Mladom rudaru zbog napada gledatelja na igrace smanjena novcana kazna s pet na cetiri tisuce kuna, a umjesto pet utakmica izvan Labina, u mjestu udaljenom najmanje 50 kilometara Labinjani ce morati odigrati dvije utakmice.

Sve ostale odluke povjerenika za natjecanje potvrdene su te ce tako Labinjani u narednim mjesecima igrati oslabljeni za Kristijana Matulju, Marka Erstica, Ivana Viškovica, Elvisa Osmica, Mirsada Tursunovica, Sanjina Dragicevica, Andreja Frankovica i Alena Griparica.

Zanimljivo je da ove odluke stupaju na snagu s danom objave u službenom glasniku koji je za ovu priliku izvanredno izdan 13. travnja, tako da u subotu utakmice u Labinu, u kojoj je Mladi rudar trebao ugostiti Ivancicu, nece biti.

Prema rijecima glasnogovornika HRS-a Zlatka Škrinjara, Varga je odgodio utakmicu s Ivancicom da bi dao Labinjanima vremena da organiziraju utakmicu u novim okolnostima. Ova odluka je konacna i na nju Labinjani nemaju pravo žalbe.

Predsjednik kluba Patrik Frankovic nije htio komentirati ovu odluku, uz napomenu da ju još nisu primili te da ce o svemu progovoriti iducih dana.

Ovom odlukom Labinjanima su ostale samo teorijske šanse za ostanak u ligi, a ozbiljno se razmatra i mogucnost da se odustane od natjecanja i da se aktivnosti nastave s mladim kategorijama. Na odluku o dvanaestomjesecnoj zabrani igranja Marinu Juricu žalila se i Moslavina, no i njihova žalba je odbijena.


Podijeli: Facebook Twiter