Potvrđena smrt policajca ubojice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijelo pronađeno u noći s utorka na srijedu u jednoj kolibi u području Los Angelesa pripada Christopheru Dorneru, bivšem policajcu odgovornom za smrt četiri osobe u osveti policiji, objavile su vlasti u četvrtak. 

Natjeran u tjesnac od policije nakon šest dana masovne potjere za njim, 33-godišnji pričuvni vojnik i bivši policajac sklonio se u kolibu blizu odmarališta Big Bear, dva sata od Los Angelesa. 

Koliba se zapalila nakon napada snaga reda a u ruševinama su pronađeni karbonizirani ljudski ostaci. 

Forenzički institut okruga San Bernardino potvrdio je u četvrtak da posmrtni ostaci pripadaju Christopheru Dorneru što su vlasti i pretpostavljale, te su prekinule potragu. 

Identifikacija osumnjičenog bila je moguća zahvaljujući analizi njegovih zubiju, istaknuto je. Nije naveden uzrok Dornerove smrti, primjerice je li se ubio metkom prije nego mu je tijelo izgorjelo u požaru. 

Christopher Dorner krenuo je 3. veljače u ubilačku osvetničku misiju protiv policije Los Angelesa kao odmazdu na njegovo otpuštanje iz policijskih snaga Los Angelesa 2008. zbog lažnih izjava jednoj časnici. 

Ubio je jedan par, u kojem je bila kćer policajca kojega je smatrao odgovornim za svoje otpuštanje, i jednog policajca u službi. 

U utorak je ubio drugog policajca u puškaranju sa snagama reda, zabarikadiran u kolibi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter