Potvrđena presuda za prenošenje heroina u rektumu

Heroin (ilustracija, izvor internet)
Heroin (ilustracija, izvor internet)

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Puli kojom su 23. rujna prošle godine Elvis Opačić (39) iz Zadra, Darko Gregov (34) iz Preka na otoku Ugljanu te Darko Dukić (27) iz Rijeke osuđeni na zatvorske kazne zbog zloporabe opojne droge. Opačić je drogu sakrio u rektum i pokušao je tako prenijeti do Zadra.

Opačiću i Dukiću je potvrđena osuda na po dvije godine, a Gregovu na godinu i osam mjeseci zatvora. Opačić i Gregov osuđeni su jer su od Dukića zatražili da im nabavi heroin koji su namjeravali konzumirati, ali i prodavati, i to 65 grama droge za 14.000 kuna. Drugookrivljeni Dukić tim je novcem kupio od nepoznate osobe ukupno 65 grama heroina te u unajmljenom fiat puntu 4. prosinca 2010. u Puli predao Opačiću i Gregovu paket s drogom. Dio droge, oko dva grama, njih su trojica zajedno ušmrkala, a paket s 63,5 grama heroina je, u namjeri da ga preveze do Zadra, Opačić sakrio u rektum, odakle je liječničkom intervencijom izvađen 6. prosinca.

Opačić i Gregov počinili su kazneno djelo kupnje heroina radi prodaje. Utvrđeno je i da je drugookrivljeni Dukić za Opačića u najmanje dva navrata za neutvrđeni iznos kupio jednokratne doze heroina. Prvostupanjski sud je međutim zaključio, a Vrhovni potvrdio, da je Dukić pomaganjem Opačiću i Gregovu u kupnji 65 grama heroina i kupnjom jednokratnih doza za Opačića počinio jedno produljeno kazneno djelo pomaganja u zloporabi opojne droge. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter