Potvrđena optužnica protiv Čehoka u aferi "Mercator"

Ivan Čehok (Arhiva)
Ivan Čehok (Arhiva)

Optužno vijeće Općinskog suda u Koprivnici potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka te bivšeg direktora tvrtke Parkovi Miljenka Ptičeka u aferi "Mercator". 

Sumnjiči ih se da su, vezano uz spornu zamjenu zemljišta između Parkova i Grada Varaždina tešku 4,5 milijuna kuna, sklopili štetan ugovor. Čehoka se tereti da je kao gradonačelnik Varaždina sklopio ugovor za koji je znao da je štetan za Grad, dok se Ptičeka tereti da ga je poticao na to.

Kako piše u optužnici, Čehok je kao gradonačelnik na traženje direktora Parkova, 1. ožujka 2006. godine potpisao ugovor o zamjeni nekretnina kojim Grad Parkovima predaje u vlasništvo zemljište tržišne vrijednosti oko 4,5 milijuna kuna dok se istovremeno zauzvrat Parkovi odriču zakonskog prava unošenja u temeljni kapital društva i stjecanja vlasništva na jednom drugom zemljištu u korist Grada.

Sporno je međutim to da je Varaždinu u zamjenu dano zemljište koje je zapravo trebalo biti vlasništvo Grada!

Čehok je, po ocjeni DORH-a, to znao budući da je mjesec i pol prije potpisivanja ugovora o zamjeni nekretnina s Parkovima na Općinskom sudu u Varaždinu već podnio prijedlog za otpis te nekretnine i uknjižbe prava vlasništva na Grad protiv Parkova.

Ivan Čehok je trenutno u pritvoru u Remetincu budući da je uhićen zbog sumnje da je zajedno sa svojim bivšim zamjenikom Zlatkom Horvatom pogodovao poduzetniku Miroslavu Buniću. Bunić i Horvat su također pritvoreni. (eVaraždin)


Podijeli: Facebook Twiter