Potvrđen pokušaj velike izborne prijevare u Bugarskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bugarski istražitelji potvrdili su u srijedu da je postojao pokušaj velike izborne prijevare uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora na kojima su tijesno pobijedili konzervativci iz stranke GERB bivšeg premijera Bojka Borisova. 

Lokalne vlasti upale su u subotu navečer u tiskaru Multiprint i zaplijenile 350 tisuća ilegalno tiskanih glasačkih listića.

Multiprint je tvrtka angažirana za tiskanje službenih listića, a u vlasništvu je općinskog vijećnika iz stranke desnoga centra GERB-a, rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik glavnog tužitelja Borislav Sarafov.

Službeno je potvrđeno da su zaplijenjeni listići bili pripremljeni za transport, jer je na svakoj kutiji u kojoj su se listići nalazili bilo navedeno ime grada u koji su trebali biti upućeni u sklopu pokušaja velike izborne prijevare.

Bugarski oporbeni čelnici kažu da je prijevaru organizirao GERB, no ta stranka te optužbe odbacuje. Budući da listići nisu distribuirani po Bugarskoj, nisu utjecali na rezultate izbora, naglasio je Sarafov. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter