Potvrden identitet Alena Poropata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sa Županijskog suda u Puli dobili smo potvrdu da je DNK analizom potvrden identitet 37-godišnjeg Alena Poropata iz Rijeke koji je motociklom pao u provaliju na cesti od Buzeta prema Rijeci.

Za Poropatom je bila organizirana potraga od dana nestanka, 29. svibnja, a tijelo je pronadeno tek 23. srpnja. Županijski sud u Puli je naložio Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu utvrdivanje identiteta putem DNK analize za koju je trebalo cekati mjesec dana.

Podsjetimo da je nestanak Poropata prijavljen krajem svibnja kada se nakon kave s prijateljima uputio prema Opatiji na skuteru. Njegovi su prijatelji prvi krenuli u potragu i pretražili su ceste prema Sloveniji, prema granicnom prijelazu Jelovica.

Nakon dva mjeseca potrage pronašao ga je Emil Cerneka u provaliji kraj Buzeta. Inace, Cerneka je posljednji vidio Poropata živog.

Dvadesetak dana nakon pronalaska tijela prijatelji su medijima poslali pismo u kojem su izrazili ogorcenost sporošcu analize i utvrdivanja identiteta, a sve s ciljem da se s Alenom Poropatom rodbina i prijatelji oproste i pokopaju ga.


Podijeli: Facebook Twiter