Potter danas u Puli, sutra u Americi!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prava filmska groznica ocekuje se u cetvrtak prije 16 sati na pulskom Korzu, ispred i u samom kinu Valli. Puljani ce danas, u dva projekcijska termina 16 i 20.40 sati, imati priliku i prije Amerikanaca i Europljana pogledati svjetsku premijeru novog nastavka o malom carobnjaku Harryju Potteru, iako je doduše (Daniel Radcliffe) u meduvremenu odrastao u mladica.

To je hrvatska i pulska premijera novog nastavka Pottera unutar svjetske kinodistribucije, sudeci bar prema informaciji na svjetskom filmskom portalu IMDb - Internet Movie Datebase.

Voditeljica kina Tanja Milicic kaže da je kino Valli zbog rezultata postignutih u protekle dvije i pol godine od otvaranja dobilo danas priliku da s ostatkom vecih kina u Hrvatskoj sudjeluje u svjetskoj premijeri filma o Harryju Potteru.



- Kažu da je film strašan, horor, govori jedna kolegica. No, vidjet cemo. Film traje 146 minuta ili skoro dva i pol sata. Nastavak je ocito vec snimljen jer se na aktualnom filmskom plakatu drugi dio "Darova smrti" vec najavljuje u 2011. godini, a voditeljica kina Valli Tanja Milicic kazala nam je da ocekuje da ce drugi dio biti premijerno prikazan vec iduceg ljeta u pulskoj Areni u sklopu u sklopu 58. pulskog filmskog festivala.

Radnja filma, ciji originalni naslov glasi "The Deathly Hallows", vrti se oko tri mitska magicna predmeta, navodno proizvedena od same Smrti. Onaj tko posjeduje sva tri predmeta postaje gospodar smrti.



Ocekujuci velike gužve na kinoblagajni, kino Valli moli gradane da zbog limitiranosti sustava za rezervaciju ulaznica cim prije kupe svoje karte. Preporuca da koristite online program prodaje ulaznica koji uz predocenje vauchera omogucuje izravan ulaz u kinodvoranu.

Film ce se prikazivati puna tri tjedna, uz redovite cijene ulaznica. Dosad je toliko dugo igrao jedino "Avatar" prošle godine, a tada je zbog ogromnog interesa nakon mjesec dana omoguceno dodatnih tjedan dana projekcije.

Vodstvo jedinog pulskog kina dosad nije imalo iskustva s kinopremijerom Harryja Pottera, no dva posljednja nastavka ove kultne filmske serije imali su ljetnu premijeru u pulskoj Areni u sklopu filmskog festivala.

Zanimljivo je da pjesmu "O Children" na soundtracku potpisuje Nick Cave i njegov bend The Bad Seeds.


Podijeli: Facebook Twiter