Potrebno više angažmana oko pulske bolnice

Potrebno više angažmana oko pulske bolnice (M. ANGELINI)
Potrebno više angažmana oko pulske bolnice (M. ANGELINI)

U proteklih nekoliko dana istarski župan Valter Flego sastao se s istarskim gradonačelnicima i saborskim zastupnicima. U petak je tako u pazinskom sjedištu Istarske županije održana prva koordinacija istarskih gradonačelnika.

Uz župana, koordinaciji su prisustvovali i njegov zamjenik Miodrag Čerina te načelnik Uprave Istarske županije Valerio Drandić. Njih dvojica će ubuduće, u skladu sa svojim ovlastima, koordinirati rad s gradonačelnicima. Čerina će biti odgovoran za društvene djelatnosti, a Drandić za investicije, odnosno ekonomske djelatnosti.

Na koordinaciji se raspravljalo o ruralnom razvoju županije u prijelaznom razdoblju, osobito o poticajima namijenjenim poljoprivredi, šumarstvu, lovstvu, ribarstvu i vodnom gospodarstvu. Dogovoreno je da se do 30. lipnja donese odluka kojom se potvrđuje važnost dokumenata u svrhu primjenjivanja poticaja.

Raspravljajući o turizmu, dogovoreno je da se uvede 61 pozicija za besplatan pristup internetu. Riječ je o vrlo zanimljivom projektu, koji ne bi iziskivao velika ulaganja vlastitih sredstava, a u isto bi vrijeme donosio profit. Treba naglasiti da je to prvenstveno turistički projekt koji ide u smjeru davanja usluga gostima, ali i ostalim građanima.

Gradonačelnici su raspravljali i o novoj kategorizaciji cesta, a Flego je predložio da se koordinacije gradonačelnika sazivaju najmanje dva puta u tri mjeseca.

Prekjučer je pak u pulskom sjedištu Istarske županije primio saborske zastupnike s kojima je dogovorio načelnu suradnju u vezi s budućim planovima razvoja Istre. Saborski su naglasili kako se trebaju uravnotežiti gradovi Istre, i u tom se smislu više angažirati na decentralizaciji države. Također je predložen sastanak premijera i istarskog župana, čime bi se konkretnije raspravljalo o problemu Opće bolnice. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter