Potraga za Morganovim blagom u Kanfanaru i Iustitia u Poreču

Tko će pronaći Morganovo blago?
Tko će pronaći Morganovo blago?

Nakon prošlotjedne uspješne premijere novog Inspirit doživljaja u Balama "Rogovi ili volovi? / Questioni di corna?" te uprizorenja "Vještice Mare" u Svetvinčentu, ovog su tjedna na rasporedu čak dva Istra Inspirit doživljaja - "Morganovo blago" u Kanfanaru i "Iustitia" u Poreču. Predstava "Kupelwieser na Brijunima" koja se trebala održati u srijedu, 19. kolovoza, se radi najave lošeg vremena otkazuje do daljnjega.

Danas u 19.30 sati u Kanfanaru će se održati izvedba "Morganovog blaga", priče o dolasku zloglasnog gusara Henrya Morgana u Istru te sakrivanju njegova blaga u Dvigradu. Ovaj je Inspirit osmišljen kao interaktivni mjuzikl tijekom kojeg i sama publika postaje dio piratske posade i kreće na nezaboravno putovanje s Morganom, a posebno je zanimljiva i potraga za blagom kojeg sretni pronalaznik zadržava. Zbog najave lošeg vremena ovog će puta predstava biti izvedena u Domu mladih (iza crkve) u Kanfanaru, a ne u samom Dvigradu.

U četvrtak, 20. kolovoza Inspirit će biti u baroknom ozračju jer na redu dolazi "Iustitia" u Poreču. Na ulicama starogradske jezgre Poreča krenut će tada prava potjera za Domenicom Furlanom, lopovom koji je pokrao blago iz porečke bazilike i kojemu se zbog toga sudi. Uz članove Društva prijatelja Giostre, Poreč će ponovno uploviti u doba baroka i svojim gostima pokazati kako je grad nekad izgledao. Lokalni organizator je Zavičajni muzej Poreštine.

Ovim Istra Inspirit doživljajima nastavlja se putovanje kroz vrijeme i prošlost Istre, a Inspirit sezona završava sljedeći tjedan manifestacijom "Buzet po starinski" u Buzetu koja će biti svojevrsna najava već tradicionalne "Subotine" u rujnu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter