Potraga za ljubavlju i ostale zavrzlame

Predstava je inspirirana likovima iz filma Mattea Oleotta "Zoran, moj nećak idiot" (M. ANGELINI)
Predstava je inspirirana likovima iz filma Mattea Oleotta "Zoran, moj nećak idiot" (M. ANGELINI)

U Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula izvedena je predstava Arama Kiana "Zoran i pas od porculana" u režiji Andree Collavina i produkciji Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke i u koprodukciji s La Contrada - Teatro Stabile iz Trsta.

Predstava je malo crna komedija, malo komedija zabune, a inspirirana je likovima iz filma Mattea Oleotta "Zoran, moj nećak idiot". Iako je u naslovu priče zbunjeni i introvertirani Zoran (Stefano Bartoli), koji bi trebao proslaviti 15. rođendan, glavni lik je zapravo njegova nona Anya (Elvia Nacinovich), manipulaciji sklona i željom za osvetom vođena rospija čije dobre strane, ako ih uopće ima, ostaju prilično potisnute (osim što odgaja i uzdržava Zorana).

Bogdan Potuli (Maurizio Zacchigna) uzgaja nojeve, a Anya ga mrzi jer ga smatra odgovornim za smrt njenog psa. Zoran je u napadu roja pubertetskih mušica zaljubljen u Potulijevu zapostavljenu suprugu Mariju (Rosanna Bubola), koja će objaviti da je trudna, što će neiskusnog Zorana nagnati da povjeruje da je on otac samo zato jer ju je poljubio.

Tu je i doktor Eugenio (Eugenio Allegri) koji voli Anyju, ali joj se to ne usuđuje otkriti jer on je taj koji je nenamjerno ubio njenog psa. Dva smotana policajca (Mirko Soldano i Giuseppe Nicodemo) upotpunit će galeriju likova koji nemilice truse rakiju kao da im je i samima pomalo neugodno što su se našli u jednoj ovakvoj priči u kojoj su potraga za ljubavlju i suočavanje sa svijetom ostali u pozadini zavrzlame i gegova. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter