Potraga za Hrvaticom dovela do uhićenja svodnika

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Policija u gradiću Alcal la Real, na jugu Španjolske, uhitila je 12 osoba povezanih s prostitucijom u akciji koja je počela prije tri godine potragom za mladom djevojkom iz Hrvatske. U utorak je podignuta optužnica protiv njih šest, optuženih za organiziranje prostitucije, raspačavanje droge i nelegalno posjedovanje oružja te im prijeti ukupno 21 godina zatvora.

Španjolski policajci su 19. ožujka 2012. upali u jedan noćni klub pored Alcale la Real, gradića s 22.320 stanovnika u provinciji Jan, nakon što ih je prethodno hrvatska policija obavijestila da bi ondje mogla biti mlada djevojka iz Hrvatske zadržana protiv svoje volje. Policajci su upali u zgradu i pronašli djevojku. Ondje se nalazila dragovoljno konzumirajući kokain i marihuanu, pišu lokalne novine Diario Jan.

Djevojka je optužila lokalnog muškarca da joj je dao drogu. Njezino svjedočenje otvorilo je novu istragu seksualnog iskorištavanja žena koje ondje žive. Ta druga faza operacije omogućila je privođenje 12 osoba od kojih se njih šest sada nalazi na optuženičkoj klupi. Optužene su za organiziranje prostitucije, ugrožavanje javnog zdravlja te nezakonitog posjedovanja oružja. Osim kršenja zakona vezanog uz prostituciju policija je otkrila da su brat vlasnika bordela i jedan od njegovih sinova distribuirali drogu. Optuženi su za prodaju kokaina i marihuane. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter