Potraga za F-16: Pronađen padobran 15-ak km od obale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Duž talijanske jadranske obale na području južno od Ravenne nastavlja se potraga za pilotom američkog vojnog aviona F-16 Lucasom Gruentherom. Avion je u ponedjeljak navečer nestao nakon što je u 20 sati pilot poslao posljednju poruku bazi u Avianu. Danas su spasilačke ekipe pronašle padobran, što znači da se pilot u zadnji tren ipak uspio katapultirati iz aviona.

Padobran je pronađen petnaestak kilometara od obale Cervije, a spasilačke ekipe nastavljaju potragu i južnije prema Ravenni i Fanu. No, talijanska državna televizija večeras je objavila razgovor s ribarom iz mjesta Cesenatico koji tvrdi da je vidio avion prilikom pada i da je letjelica u sudaru s morskom površinom eksplodirala.

Gruenther, 32-godišnji iskusni pilot, poletio je iz američke vojne baze u Avianu u ponedjeljak oko 18 sati i dva sata kasnije bazi je prijavio kvar na zrakoplovu. Nakon toga gubi mu se svaki trag.

U utorak ujutro primijećena je poveća mrlja na moru, a ribari su naknadno opazili komade letjelice koje su plutale u neposrednoj blizini. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter