Potraga za avionom traje već četiri tjedna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potraga za malezijskim zrakoplovom, nestalim prije gotovo četiri tjedna, nastavljena je u utorak ujutro, dok su malezijske vlasti poručile da su zadnje riječi iz pilotske kabine bile "Laku noć, malezijski tri sedam nula", a ne kako su prije tvrdile "Sve je u redu, laku noć".

Devet brodova i 10 zrakoplova nastavili su u utorak potragu za olupinom zrakoplova MH370, nadajući se da će pronaći nešto više od ribarskih predmeta i sličnih dosad pronađenih ostataka. "Potraga se nastavlja. Imamo oko 200 pilota u zraku u svakom trenutku, lete u potrazi za krhotinama. To je vrlo težak zadatak", kazao je australski ministar obrane David Johnston.

Malezijski premijer Najib Razak otputovat će u srijedu u Perth kako bi pratio operaciju iz prve ruke. A vrijeme brzo istječe jer signal koji šalje crna kutija nestalog zrakoplova zamire oko 30 dana nakon pada, zbog ograničenog trajanja baterije, što bi istražiteljima dodatno otežalo zadatak.

Do korekcije posljednje poruke došlo je gotovo četiri tjedna nakon što je zrakoplov MH370 sa 227 putnika i 12 članova posade nestao i nakon što su se malezijske vlasti našle pod salvom kritika, posebice iz Kine, zbog lošeg upravljanja potragom i prešućivanja informacija. Malezijski Ured za civilno zrakoplovstvo priopćio je, također, da se i dalje provodi "forenzička istraga" kako bi se utvrdilo je li posljednje riječi iz kokpita izgovorio pilot ili kopilot. Nakon tih posljednjih riječi zrakoplov je skrenuo s rute za Peking. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter