Potraga za Antonijom bez rezultata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je oko 15 sati zakljucila današnji dio potrage za nestalom Drnišankom Antoniom Bilic (17), no, i danas bez ikakvih rezultata, izvijestila je popodne glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Tijekom dana pretraživalo se šire podrucje od mjesta Oklaj do Kistanja, ukljucujuci i rijeku Krku, i to na podrucju od Brljana prema hidrocentrali. U potrazi je sudjelovalo više od 110 pripadnika interventne jedinice policije, specijalne policije (ronioci), službenika kriminalisticke policije i više od 20 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja te manji broj vatrogasaca iz Drniša.

Potrazi se danas prikljucila i skupina od šest slovenskih policajaca i pripadnika vojske s vojnim camcem i uredajem sonarom kojeg posjeduje slovenska vojska, a služi za pretragu dna rijeke. Takoder, na zahtjev MUP-a, na mjesto pretrage upucene su dvije bespilotne letjelice Oružanih snaga RH i 12 pripadnika OS RH, koji upravljaju letjelicama kojima se snima korito rijeke Krke kao i podrucje kanjona Krke od brane Brljan do ušca rijeke Krke u Šibeniku.

Policija smatra da bi uporaba letjelica iz zraka mogla koristiti u pronalasku novih tragova u slucaju nestale Antonije Bilic, rekla je glasnogovornica šibensko-kninske.

Nacelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanic istaknuo je kako je današnja pretraga bila otežana uvjetima na terenu. Naime, rijeka Krka je nabujala, a vidljivost je bila smanjena na samo jedan metar, te je roniocima, pripadnicima postrojba Specijalne policije, zadatak bio izuzetno kompleksan, rekao je.

Policija navodi da ce potraga za Antoniom Bilic biti nastavljena i sutra i to na istom podrucju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter