Potraga za alternativnim rješenjima

JEDAN OD KANDIDATA ZA VEZNU LINIJU - Dario Tomić (D. ŠTIFANIĆ)
JEDAN OD KANDIDATA ZA VEZNU LINIJU - Dario Tomić (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon što su uspješno prebrodili izazovno gostovanje u Osijeku, već od nedjelje u Istri 1961 posvećeni su pripremi utakmice protiv Intera iz Zaprešića. Susret je to ništa manjeg značaja, jer radi se o suparniku protiv kojeg na domaćem terenu valja tražiti isključivo pobjedu i tri boda kojima bi međusobna razlika bila poravnata, a nastojanja za bijegom prema sredini ljestvice poprimila znatno realnije obrise.

Trener Andrej Panadić u debiju je zaradio uglavnom pozitivne kritike zahvaljujući agresivnoj i discipliniranoj izvedbi svoje momčadi, što on vidi kao novi standard prema kojem će igra Istre 1961 biti prepoznatljiva i kao takva se dalje usavršavati. Međutim, već se ovog tjedna mora suočiti i s objektivnim preprekama u sastavljanju kadra, a to su prije svega ''žutice'' Gojkovića i Zlomislića, te ozljede Đurića i Bouhne, koje će značajno utjecati na pripremu subotnjeg dvoboja.

Upravo je stoga upitno u kolikoj će mjeri biti provedive pozitivne konotacije osječkog ogleda u kojem su ''zeleno-žuti'' iskazali visoku razinu kontrole igre, poglavito u većem dijelu drugog poluvremena. Nakon što su u uvodnih 30 minuta ''opipali bilo'' domaćina, Puljani su u nastavku vješto zadržavali posjed, podigli zadnju liniju i prenijevši težište igre na polovicu Osijeka suzbili osjetniji pritisak protivnika. Bila je to uspješna provedba sustava koji je trener Panadić uigravao na pripremama (3-5-2), a u kojem temeljnu ulogu igra središnji trojac Zlomislić-Vuković-Đurić. Zato je jasno da bez Đurića i Zlomislića najveći problem u pripremi slijedeće utakmice, u kojoj će pored zadržavanja protivnika biti nužno češće doprinositi i u ofenzivnim akcijama, predstavlja upravo konfiguracija vezne linije. (D. RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter