Potraga za Alenom Poropatom i u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridesetak spašavatelja iz rijecke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja zajedno s kolegama iz drugih gradova u srijedu je krenulo samoinicijativno pretraživati podrucje Cicarije u potrazi za 37-godišnjim Rijecaninom Alenom Poropatom, koji je nestao 29. svibnja i otad mu se gubi svaki trag.

Rijecki GSS-ovci u pomoc su pozvali spašavatelje iz Delnica, Pule, Karlovca i Ogulina. U akciju su krenuli na zamolbu Alenovih prijatelja. Usprkos lošim vremenskim prilikama, procešljavali su dio terena od Buzeta prema Ucki, a posebno pogranicno podrucje iz pravca Rakitovca prema Brestu.

Alenovi prijatelji planiraju ovih dana pretražiti i pogranicno podrucje oko sela Mlini i granicnog prijelaza Požane, a pomoc su zatražili u Buzetu od nacelnika Stožera zaštite i spašavanja dogradonacelnika Siniše Žulica.

- Zadnji signal Alenovog mobitela uhvacen je na repetitoru kod Socerge nedaleko od Buzeta, na slovenskom teritoriju, i upravo stoga namjeravamo temeljito pregledati pogranicni pojas s hrvatske strane, kaže Alenov prijatelj Emil Cerneka, koji smatra da policija nije toliko detaljno pretražila teren pa ce to pokušati sada napraviti sami, a racunaju na mjesno stanovništvo, od kojeg ocekuju da se u što vecem broju ukljuci u akciju.

Alenovi roditelji imaju starinu u Malim Munama, a barba mu živi u Vodicama pa je Alen s prijateljima cesto motorom prolazio tim podrucjem.

- Prva pretpostavka bila je da je sletio s ceste te mu treba pomoc, no od njegova nestanka prošlo je više od pedeset dana. Necemo odustati dok ne nademo bilo kakav trag upravo zbog nekih propusta u Policijskoj upravi Primorsko-goranske županije. Nitko nam ne može reci je li Alen prešao hrvatsko-slovensku granicu te ušao u Sloveniju. Ako na hrvatskoj strani granice ne nademo nikakav trag, morat cemo zatražiti i pomoc mještana slovenskog pogranicnog podrucja, rekao je Cerneka.

U Buzet su u srijedu stigli i predstavnici Facebook grupe "Nestao Alen Poropat - Šole" Zoran Žiger i Jelena Kolaric. Grupa je okupila više od 10 tisuca clanova, a nedavno je uputila javni apel predsjedniku dr. Ivi Josipovicu i premijerki Jadranki Kosor kako se službena istraga ne bi prekinula kao u slucaju nestale Antonije Bilic. (Gordana CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter