Potraga obustavljena, Vanja Puškarić vratio se kući


U kasnim večernjim satima Vanja Puškarić vratio se kući u Brtoniglu - tako je okončana jučerašnja cjelodnevna potraga za ovim 36-godišnjim Riječaninom. Prema neslužbenim informacijama, Puškarić je rekao da je izgubio mobitel, a kad je to shvatio, pješice se uputio kući.

Podsjetimo, jučer je na buzetskom području, na potezu od Brgada do Svetog Ivana, do kasnih večernjih sati trajala potraga za 36-godišnjim Riječaninom Vanjom Puškarićem, nastanjenim u Brtonigli. Nešto prije 21 sat na raskrižju kod Brgada pronađen je njegov mobitel, no njemu tada nije bilo traga. Moguće je da je mobitel izgubio prilikom dolaska budući da ga je majka u utorak oko 15 sati vozilom dovezla do odvojka za naselje Brgad, odakle je krenuo na pješačenje, no otad mu se gubi svaki trag.

Namjeravao je ostati u prirodi četiri, pet dana, fotografirati i istraživati šumske putove, no s obzirom da se nije javljao na telefon, njegova majka je jučer u 9.20 sati prijavila nestanak policiji. U potragu za nestalim Puškarićem uz policijske snage i jednog psa krenulo je 16 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Buzet te rodbina i mnogobrojni prijatelji.

Vatrogasci su cijeli dan organizirali potragu, tražilo se u grupama po dvoje, a upute kojim dijelom šume se kretati izdavali su na terenu. Ujedno su kombijima prevozili sve ljude uključene u potragu, ne bi li se racionalno iskoristili svi resursi u što kraćem vremenu.

Budući da je postojala dvojba oko toga je li Puškarić krenuo prema penjalištu Raspadalica ili pak prema Bujama, potraga se odvijala u oba smjera. U kasnim popodnevnim satima u istragu su se uključili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buzet te članovi Moto kluba Buzet, koji su teren pretraživali na enduro motociklima.

Za Puškarićem su tragali i članovi Gorske službe spašavanja te njihova tri psa tragača. Interventnim službama buzetskog područja koordinirao je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić.

U potragu za nestalim naša novinarska ekipa uključila se jučer rano poslijepodne s buzetskim vatrogascima te je pretraživala područje od tzv. Željezničke stanice do podnožja brda, odnosno mjesta Sveti Martin kod Buzeta. U potrazi je u popodnevnim satima sudjelovalo više od 50 osoba. (G. ČALIĆ ŠVERKO, M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter