Potpredsjednik Skupštine ce biti iz Ladonje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci konstituiranja Skupštine Istarske županije župan Ivan Jakovcic se u Pazinu sastao s predstavnicima opozicije na tri odvojena sastanka. Ladonju, koja je najjaca opozicijska snaga, predstavljali su Vlado Ivetic, Ivo Uccio Miletic i Alen Rosanda, u onoj liste HDZ-HSS bili su Marino Roce, Stjepan Gabric i Ivan Bubic, dok su Silvano Hrelja i Sandro Jurman predstavljali koalicijsku listu HSU-HSLS.
Jakovcic tvrdi da je cilj bila priprema konstituiranja Skupštine s obzirom na to da ona još nema predsjednika. Ustvrdio je da su se svi složili s prijedlozima da predsjednik bude Dino Kozlevac iz SDP-a, da jednog potpredsjednika da IDS te da drugi bude Ivetic iz Ladonje.
Ivetic vjeruje da ce Ladonja podržati ideju razgovora o konsenzusu oko nekih bitnih pitanja za Istru jer to je i dio njihova programa, dok je Jakovcic takav sastanak najavio za pocetak srpnja. Ponudu IDS-a da Ladonja, kao najjaca opozicija, ima potpredsjednika Skupštine su prihvatili te je upravo Ivetic istaknut kao kandidat. Na pitanje je li o tome bilo razgovora s ostalom opozicijom Ivetic je odgovorio da nije.


Podijeli: Facebook Twiter