Potpredsjednici SDP-a Istre Ferić i Kozlevac

Ferić i Kozlevac
Ferić i Kozlevac

Dino Kozlevac i Danijel Ferić na današnjoj su izbornoj konvenciji istarskog SDP-a u Puli izabrani za potpredsjednike županijske organizacije te stranke. Ferić ujedno obnaša i dužnost predsjednika pulske gradske organizacije SDP-a, a Kozlevac je bio predsjednik SDP-a Istre do raspuštanja županijske organizacije u studenome prošle godine. Danas je izabrano i devet članova županijskog predsjedništva i 40 članova županijskog odbora.

Konvenciji je prisustvovao i stranački vrh. Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je da SDP može ponovno dobiti povjerenje građana samo kao jedinstvena, odgovorna i stabilna stranka. Dodao je da su Istri potrebni i jaki IDS i SDP, čija je suradnja na nacionalnoj razini nešto normalno te da dvije stranke zajedno moraju biti na brani protiv desnice.

- IDS nekad može biti suparnik, ali HDZ i desnica su definitivno protivnici, rekao je.

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i ministar zdravlja, poručio je da će se pulska bolnica graditi te dodao da su izbori zoran primjer prave i poštene demokracije. Član SDP-ovog predsjedništva i predsjednik Zagrebačke organizacije Davor Bernardić poručio je da se Istra ne smije dijeliti. Po njemu, Hrvatskoj su nametnuti sukobi, no najvažnije je zadržati ljudsko dostojanstvo te razmišljati o pravim problemima, poput nezaposlenosti. 

Predsjednica istarskog SDP-a Maja Šarić rekla je da u stranci nema mjesta za elitizam, da ne smiju prevladati osobni interesi već briga za svakog čovjeka. Želja za bolji život svakog Istranina bez obzira na spol, nacionalnost ili vjersku pripadnost. Dodala je da se stranka u Istri treba stabilizirati i ojačati da bi konačno zauzela mjesto na političkoj sceni kojemu i pripada.

Dino Kozlevac bio je dugogodišnji predsjednik istarskog SDP-a, pobornik frakcije koja je zagovarala koaliciju s IDS-om, pa je u prošlom sazivu županijske skupštine bio i njen predsjednik. Prije nešto više od godinu dana s IDS-om je potpisao koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore, nakon čega je predsjednik stranke Zoran Milanović smijenio županijsko i pulsko rukovodstvo uz obrazloženje da su pasivni. No, pravi razlog je bilo koaliranje s IDS-om. Nakon smjene Milanović je postavio povjerenike, Ferića za Pulu i Adu Damjanac za Istru, koji su i odradili lokalne izbore. Izbori u istarskoj organizaciji održani su tek godinu kasnije.

Svoj izbor za potpredsjednika i povratak u vodstvo istarskog SDP-a Kozlevac je obrazložio "voljom delegata".

- Predstoji nam konsolidacija županijske organizacije i postizanje što većeg jedinstva jer je organizacija bila podijeljena. Cilj je čim više ojačati SDP koji će Istranima biti prepoznatljiv na temelju svog programa, rekao je Kozlevac. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter