Potpredsjednici Sabora ne znaju za kupnju novih auta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet od ukupno devet automobila audi A6 kupljenih za potrebe Vlade i Sabora koristit će potpredsjednici Sabora, od kojih dvojica danas tvrde da o kupnji nisu ništa znali.

"Nemam pojma ni da će se kupovati automobili ni koji, a mislim da ja o tome i ne trebam ništa znati", izjavio je Hini SDP-ovac Nenad Stazić, ističući da automobile za potpredjednike osigurava za to nadležna saborska služba.

Stazić ističe da u teškoj gospodarskoj situaciji nije primjereno nabavljati skupocjene automobile te da mu takav auto nije potreban. "Auto mi treba da me preveze od točke A do točke B. Ne mislim da je to bilo potrebno", rekao je Stazić.

Ni HDZ-ov potpredsjednik Sabora Željko Reiner ne zna ništa o nabavi automobila. "Ne znam ništa o tome, ni da se nabavlja ni što se nabavlja niti me je tko o tome pitao, kao ni za mnoge druge stvari", rekao je Reiner u telefonskoj izjavi za Hinu.

O tome je li u krizi primjereno nabavljati skupe automobile Reiner nije mogao govoriti, jer mu se žurilo na sastanak.

Petero potpredsjednika Sabora, Stazić, Reiner, Dragica Zgrebec (SDP), Milorad Batinić (HNS) i Tomislav Čuljak (HDZ) na raspolaganju imaju službene automobile s vozačima.

Automobili su smješteni u saborskoj garaži, potpredsjednici ih koriste po potrebi, a vozači ih, nakon što na kraju radnoga dana potpredsjednike odvezu kući, vraćaju u Sabor, doznaje se u saborskoj službi.

Ured za opće poslove Sabora i Vlade trenutno raspolaže s 50 vozila raznih kategorija i marki, a ističu da su ih u ljeto 2012. imali 90.

Zbog racionalizacije poslovanja otpisano ih je četrdesetak i prodano na javnoj dražbi, kažu u Uredu i napominju da su postojeća vozila u prosjeku stara 10 i više godina, s prosječno prevezenih 250 tisuća kilometara, zbog čega se odvaja velik novac za njihovo održavanje.

Planiranom obnovom voznog parka neće biti zamijenjena sva vozila, već će ih se dio zadržati.

Iz Ureda ističu da se vozni park planiranom nabavom neće povećati te da će se rashodovana vozila prodati, a prihod uplatiti u državni proračun. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter